Financial Performance Management

Financial Performance Management

Binnen de financiële afdeling staat u continu voor de uitdaging om uw prestaties en efficiëntie te meten, in te plannen en te voorspellen, en zo de productie & strategie van uw bedrijf perfect op elkaar af te stemmen. Budgettering, planning, financiële consolidatie & rapportage spelen, samen met de strategische en operationele processen, bijgevolg een cruciale rol in het uitstippelen van de bedrijfsstrategie.

Het streven naar gealigneerde bedrijfsprocessen zorgt er bovendien voor dat de financiële en operationele processen steeds meer & sterker verbonden zijn, en de link tussen de verschillende afdelingen, zoals marketing, verkoop, voorraadbeheer, productie, O&O, enz., almaar in belang toeneemt.

visual_FPM_circle_NL - Copy

Axians is gespecialiseerd in IBM Financial Performance Management-oplossingen, die zowel op korte als lange termijn een duidelijke toegevoegde waarde opleveren. We optimaliseren uw  data-gestuurde activiteiten, zoals consolidatie, budgettering, forecasting, planning, rapportage en analyse. Nauwkeurigheid, volledigheid en tijdigheid staan centraal bij het stroomlijnen en verrijken van uw plannings- en consolidatieprocessen.

Door deze data te verzamelen en integreren, creëren we een betrouwbare & krachtige bron voor ‘wat is’- en ‘wat als’-scenario’s. U ontwikkelt, vergelijkt en anticipeert op mogelijke toekomstscenario’s.

 

Integratie vormt de sleutel tot succes

Door het combineren van de verschillende types data die u ter beschikking heeft, vanuit verschillende bronnen binnen de procesketen, werken we een strategisch planningssysteem uit. Dat stelt leidinggevenden in staat om het effect van verschillende strategieën op de rentabiliteit in kaart te brengen, alsook real-time processen te optimaliseren, gebaseerd op de verwachte toekomstige rentabiliteit.

DATA DRIVERS

1. Financiële data
Welke beslissing nam u en waarom?
Balanssheet, P&L, cashflow statement, enz.

2. Geanalyseerde data
Benchmark de prestaties tegen de gestelde doelen
Klant-, product- en marktrentabiliteit, uitgavenoptimalisering, effectiviteit van de verkoop- en productieketen, …

3. Predictive data
‘Wat als’-scenario’s die de impact van uw beslissing simuleren
Cash forecasting, scenario-ondersteunende planning & forecasting, ondersteuning bij strategische investeringen, risico-gebaseerde forecasting modellen, …

STRATEGIEGERICHTE AANPAK

Een succesvolle bedrijfsplanning is voor een groot deel gestoeld op een hoge participatie- & samenwerkingsgraad binnen de onderneming. Hoe groter de cross-enterprise input, hoe accurater de planning.

 

Financial Performance Management stelt u in staat om:

  • Kosten te beheersen, zonder hierbij in te boeten op de toekomstige doelstellingen. Kortetermijndoelstellingen worden behaald en strategische groeipaden blijven behouden.
  • Te begrijpen wat uw kosten & winsten (of waarde) beïnvloedt
  • De wendbaarheid van uw productiebedrijf te verbeteren: sneller dan uw concurrentie opportuniteiten en risico’s detecteren en de implicaties beter inschatten, zodat u vlugger en gerichter de strategie kan aanpassen & implementeren doorheen de hele organisatie.
  • Ecologische, maatschappelijke en economische risico’s & opportuniteiten te identificeren en correct te beantwoorden of zelfs anticiperen.

 

 visual_bullets_NL - Copy

 

Meer info?

Contacteer ons via e-mail: fpm.be@axians.com, of laat uw gegevens na via onderstaand formulier en we nemen spoedig contact met u op!

Superieur partnership IBM

Axians beschikt over een hoogstaand partnership met IBM, en biedt een diepgaande expertise in IBM Financial Performance Management: Planning Analytics, Controller, Narrative Reporting en Predictive.