Als Peter, een ervaren Senior Medewerker, het einde van zijn carrière nadert, staat hij voor een belangrijke uitdaging – het bewaren en overdragen van zijn uitgebreide kennis die hij in tientallen jaren heeft opgebouwd. Axele on-the-job wordt de hoeksteen van zijn strategie en biedt een allesomvattende oplossing voor de belangrijke taak van het bewaren van zijn kennis.

Gecentraliseerde kennisbank

Axele on-the-job verandert in het digitale archief van Peter, waarin zijn schat aan ervaring, inzichten en industriespecifieke kennis worden verzameld. Elk klein detail, elke oplossing voor veelvoorkomende uitdagingen en elke best practice kan systematisch worden gedocumenteerd, waardoor een centrale bibliotheek ontstaat die altijd binnen handbereik is.

 

Vlot kennis verzamelen

Met een intuïtieve interface die is ontworpen met het oog op eenvoud, verzamelt Peter moeiteloos zijn kennis. Het platform is geschikt voor verschillende contentformaten, van tekstuele inzichten tot media zoals afbeeldingen en video’s. Alle waarvolle informatie wordt vlot gedocumenteerd dankzij dit naadloze proces om kennis vast te leggen.

Axele on-the-job erkent het belang van integratie met dagelijkse taken en sluit naadloos aan op Peters workflow. Of hij nu aan een project werkt, problemen oplost of als mentor optreedt, het platform klaar om inzichten vast te leggen en te structureren op het moment dat ze zich voordoen.

 

Opleiding van opvolgers

Als onderdeel van de strategie om de kennis van Peter te behouden, faciliteert Axele on-the-job de training van opvolgers. Op basis van Peters expertise worden aangepaste leertrajecten gecreëerd, die zorgen voor een soepele overgang voor zijn opvolgers. De kennisoverdracht is niet alleen een overdracht van informatie, maar een begeleide leerervaring.

 

Collaboratieve leeromgeving

Axele on-the-job erkent de waarde van samenwerken en bevordert een collaboratieve leeromgeving. Peter kan in gesprek gaan met collega’s, kennis in realtime delen en collectief bijdragen aan de kennispool van de organisatie. Deze collaboratieve aanpak zorgt ervoor dat de collectieve intelligentie van het team wordt ingezet.

Meer weten over Axele on-the-job?