De bank- en verzekeringssector is aan het veranderen

Privacy en beveiliging worden, net als compliance, steeds belangrijker. Digitaal bankieren, toenemende concurrentie van Fintechs en start-ups… Al deze evoluties dwingen meer traditionele organisaties om niet alleen hun technologie snel te laten evolueren, maar ook om nieuwe modellen uit te werken.

Hoe Axians banken en verzekeraars kan helpen

 • Consultancy

  Toegewijde consultants groeien samen met de klant als een deel van het bedrijfsgebeuren. Wij hebben een sterke focus op technologische vaardigheden zoals automatisering, transformatie, bedrijfscontinuïteit, middleware, security en begeleiding van x-shoring teams.

 • Geïntegreerde servicepartner

  Wij begeleiden onze klanten bij hun migratie- en internaliseringsprocessen en evolueren van lokale servicepartner naar geïntegreerde servicepartner. Wij houden hierbij ook rekening met de naleving van de FSMA en andere regelgevingen.

 • Security as a service

  Wij monitoren voortdurend uw verschillende privé- en cloudnetwerkverkeerstromen met behulp van geavanceerde toepassingen. Ons securityteam verifieert de AI-gegenereerde waarschuwingen en voert een passende reactie op de bedreigingen uit.

Optimale Cloud & Datacenter oplossingen

Nieuwe gegevens & SaaS-platformen vereisen een nieuwe aanpak. Bank- en verzekeringsmaatschappijen hebben een cloud- & datacenterarchitectuur nodig die is aangepast aan hun huidige situatie, om om te gaan met de waardevolle en gevoelige gegevens die zij beheren. Wij kunnen onze klanten een kostenanalyse bieden waarin de huidige architectuur wordt vergeleken met een toekomstige architectuur.

De optimale cloud & datacenter architectuur kan een on-prem oplossing zijn, een cloud oplossing, een private cloud oplossing of een hybride cloud oplossing. Axians is een loyale partner als het gaat om implementaties in elk van de hierboven genoemde omgevingen.

Optimalisatie van de planning: Predictive Analytics

Om een gedetailleerde financiële en investeringsanalyse uit te voeren, moet met een onbeperkt aantal factoren rekening worden gehouden. Bij het maken van een verkoopprognose, voorraadplanning, resource planning, capaciteitsplanning… moet rekening worden gehouden met de conjunctuurcyclus, inflatieverwachtingen, seizoensschommelingen en andere elementen die een prognose kunnen beïnvloeden.

Om deze prognoses predictief te maken, is een gedetailleerde analyse van de historische evoluties een must.

Digitale transformatie: blijf mee met de markttrends

Werken met Axians betekent meegaan met de trends op de markt. De chatbot Sara AI die we hebben ontwikkeld, maakt een transformatie van de klantondersteuning mogelijk en geeft de mogelijkheid om kunstmatige intelligentie en geavanceerde analytische functies te integreren in een zakelijke context van de toekomst. Op die manier creëren we klantenondersteuning als een servicemodel voor onze verzekeringsklanten.

Een ander voorbeeld is de implementatie van een Nginx microservice bij een van de grote retailbanken in België. Deze oplossing tilt de beschikbaarheid van de functionaliteiten van thuisbankieren naar een hoger niveau.

Cybersecurity

Banken en verzekeringen zijn altijd al een aantrekkelijk doelwit geweest voor cybercriminaliteit. Fraude, diefstal van bankrekeningen, witwaspraktijken, inbreuken op persoonsgegevens zijn enkele van de aanvalstypen die financiële instellingen en verzekeringen treffen. Vaak is de menselijke factor verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de beveiligingsgerelateerde problemen. Wij helpen u uw waardevolle gegevens op een veilige en conforme manier te beschermen.

Cyberaanvallen zijn onvermijdelijk, maar de omvang van de impact staat niet van tevoren vast.  Methodologieën en normen die best practices vertalen naar gestructureerde, gemakkelijk toe te passen richtlijnen helpen u een op risico’s gebaseerde beveiligingsstrategie op te stellen en stellen u in staat uw beveiliging geleidelijk te optimaliseren.

Case studies

Ontdek onze klantenverhalen

 • Internationale Retailbank: Kostenbesparing door Innovatie

  Kostenoptimalisatie en Advanced Security herstel voor de vendor neutrale reverse proxy, load balancing en IAM integratie van 100+ web applicaties gebaseerd op Enterprise Open Source Tooling NGINX.

 • Oplossingen voor financiële markten

  Axians heeft een blijvende opslagoplossing ontworpen, geïmplementeerd en getuned voor onder andere een bestaand containerplatform en een bedrijfskritisch SAAS containerplatform. In de eerste oplossing heeft het aanbod van onze klant betrekking op de financiële toeleveringsketen, waardoor het DevOPS-platform uiterst kritisch is voor hun klanten. In de tweede oplossing is onze klant actief in het segment van de autoleasing, maar ook voor andere mobiliteitsaanbieders en financieringsmaatschappijen.

 • Private Asset Management

  Axians monitort voortdurend de verschillende privé- en cloudnetwerkverkeerstromen van dit bedrijf, met behulp van geavanceerde toolings. De door AI gegenereerde waarschuwingen worden geverifieerd door ons beveiligingsteam, waarna een passende reactie op de bedreigingen wordt uitgevoerd.

Uw data om 5 uur 's ochtends

Ongestructureerde data is een probleem voor 95% van de bedrijven. Hoe schep je orde in de chaos, op een duurzame en voor iedereen beheersbare manier?

kantoorgebouwen en meer

Audiovisual Solutions

We rusten AV-technologie uit in vergaderzalen, auditoria, directiekamers… En bieden Managed Services voor een zorgeloos onderhoud.

Lees meer

Wenst u meer informatie?