Industriële efficiëntie gaat hand in hand met ICT

Hoe verzekert u continuïteit op een manier die ook uw data beschermt? Hoe speelt u in op de nieuwe opportuniteiten die industriële IoT, big data, AI,… met zich meebrengen? Een digitale roadmap met een visie is essentieel om uw concurrentie achter u te laten.

Uitvoeren van processen

Verhoog de efficiëntie van uw processen, verminder fouten en verbeter de kwaliteit van uw dienstverlening. Wij automatiseren uw bedrijfsprocessen met BPM- en RPA-software (robotic process automation). Wij gebruiken ook automatisering om uw bedrijfsnetwerken en digitale workplaces te beheren.

Ondersteun uw strategische en operationele beslissingen met data analytics.

Industrial Cloud & Datacenter

Wij zorgen voor een optimale infrastructuur waarin alle installaties, processen en applicaties met de nodige snelheid en veiligheid kunnen worden aangestuurd. Het overbruggen van oude en nieuwe IT-systemen is nodig voor de optimale duur van de levenscyclus van uw installatie. U kunt er ook voor kiezen om ons u te laten ontzorgen op het gebied van onderhoud en systeembeheer.

Onderhoudsgemak

Industriële installaties vereisen een eigen, specifieke aanpak. De veranderingscapaciteit van industriële apparatuur heeft bijvoorbeeld andere kenmerken dan een typische kantooromgeving.

Wij stemmen onze ondersteuning af op de specifieke behoeften van elke installatie. Zo staan beschikbaarheid en bruikbaarheid altijd voorop.

Een industriële installatie operationeel houden, of verbeteren, vereist een nauwe samenwerking tussen de verschillende actoren op de installatie. Ondersteunende diensten moeten soepel samenwerken, zodat incidenten en problemen snel kunnen worden aangepakt.

Cybersecurity for Industry

Ons industriële cybersecurityteam zorgt ervoor dat u rustig kunt slapen, volgens de juiste normen voor uw productie. Als het gaat om OT-omgevingen, wordt de ISA IEC 62443 geaccepteerd en geïmplementeerd door veel organisaties en leveranciers. Deze richtlijn heeft een jarenlange ervaring en is de standaard waarop onze best practices zijn gebaseerd.

Beveiliging voor OT (Operational Technology) is heel anders dan beveiliging voor IT (Information Technology). De behoefte aan passieve beveiliging, compenserende beveiligingscontroles en krachtige inperkingsmaatregelen is groter.  Het brengt ook enkele unieke uitdagingen met zich mee:

  • OT-middelen kunnen gemakkelijk 10 tot 20 jaar oud zijn. Verouderde hardware en software zijn gebruikelijk en patchen is vaak geen optie, waardoor OT-omgevingen kwetsbaar blijven.
  • Vaak is er geen duidelijk overzicht van de zwakke plekken van de productielijn. Welke assets maken deel uit van welk netwerk, hoe zijn ze verbonden of hoe worden ze benaderd? Je kunt niet beheren of beschermen wat je niet weet dat er is: zichtbaarheid is de sleutel om de controle te krijgen.
  • Een gebrek aan standaardisering en beveiliging laat ruimte voor misconfiguraties en misbruik.
  • OT-cyberaanvallen kunnen legitieme instructies voor de apparatuur lijken te zijn. Hoe weet je nu of instructies al dan niet legitiem zijn? Tegelijkertijd maakt het vaak repetitieve karakter van apparatuur processen voorspelbaar, wat mogelijkheden biedt om anomalieën tijdig te detecteren.

Digitalisering als hoeksteen

De snel veranderende wereld met vele technologische evoluties biedt tal van kansen. Digitalisering is de hoeksteen van dit alles. U kunt uw dienstverlening uitbreiden of verbeteren, uw product slimmer maken, de efficiëntie van uw productie verhogen of uw businessmodel veranderen.

Connectie tussen de fabrieksvloer en uw bedrijfsgegevens

Data management & prescriptive analysis

In productiebedrijven vormen de gegevens verzameld op de fabrieksvloer het grootste deel van de beschikbare gegevens. Wanneer de fabrieksvloer gekoppeld wordt aan andere afdelingen in de organisatie, kunnen bredere inzichten verkregen worden zoals winstoptimalisatie, investeringsoptimalisatie, optimale werkverdeling…

Om al deze inzichten te verkrijgen, moeten productiegegevens correct worden gekoppeld aan bedrijfsgegevens. Het Axians Data Management team zorgt ervoor dat deze koppelingen correct worden gelegd, en dat de analyse op de meest efficiënte, correcte manier gebeurt.

Combineren van expertises

Hoogwaardige en uitgebreide inzichten kunnen worden verkregen door zowel de expertise van ons zusterbedrijf Actemium voor de vastlegging van procesgegevens als de expertise van Axians met betrekking tot bedrijfsgegevens te combineren.

IoT Platform EVA

Betere inzichten en meer controle

Ons IoT-platform Eva biedt inzicht in uw productieomgeving, stelt u in staat proactief te handelen, locaties op afstand te monitoren, kosten te besparen, de productkwaliteit te verbeteren, energie te besparen en een veilige omgeving te garanderen.

Geconnecteerd ecosysteem

Versterk de loyaliteit van uw klanten door digitale interactie. Misschien kunt u zelfs contact leggen met de klant van uw klant? Versterk partnerschappen en werk efficiënter samen met leveranciers. Met digitale platformen, mobiele apps en integratie tussen systemen versterkt u uw positie in het ecosysteem.

Smart products

Maak uw product smarter. Verzamel gegevens over het gebruik van uw product via sensoren. Verbeter de gebruikerservaring en begrijp wat belangrijk is voor uw klanten. Een mobiele app biedt hen een dashboard, een afstandsbediening, de mogelijkheid om reserveonderdelen te bestellen en nog veel meer.

Traceerbare kwaliteit

De oplossing op maat van uw proces leidt de operator naar de juiste acties en registreert de acties voor eventuele audits. Asset management zorgt ervoor dat u weet waar assets zich bevinden en wat hun status is.

Ons e-learning platform Axele garandeert dat iedereen handelt met de nodige kennis.

Maintenance 4.0

Predictive maintenance is niet langer een verre droom. Via machine learning bepalen we het ideale moment om onderhoud uit te voeren, rekening houdend met de kans op uitval en de kostprijs van onderhoud.

Met anomaliedetectie bemerkt u proactief de noodzaak van preventief onderhoud.

Incubatieprogramma

Een meeting vastleggen

Een succesvol proces begint met een goed plan. Een plan dat past bij de visie en doelstellingen van de organisatie. Waar praktijkkennis, visie, creativiteit en technologie samenkomen, ontstaan nieuwe en betere diensten en nieuwe business modellen. Omdat wij het ook heel belangrijk vinden om innovatieve oplossingen te realiseren die echt werken voor onze klanten, hebben wij een digitaal ondersteund proces ontworpen: ons Incubatieprogramma.

kantoorgebouwen en meer

Audiovisual Solutions

We rusten AV-technologie uit in vergaderzalen, auditoria, directiekamers… En bieden Managed Services voor een zorgeloos onderhoud.

Lees meer

Wenst u meer informatie?