Axians staat bekend om zijn systemen van wereldklasse voor luchthavens, treinnetwerken en systemen voor openbaar vervoer in steden.

Een vlot openbaar vervoer berust altijd op goede technologie. Dat gaat van betrouwbare communicatietechnologie aan boord tot ICT-oplossingen die omgaan met de waardevolle en vertrouwelijke gegevens.

Case study

Communicatietechnologie is van het grootste belang voor het openbaar vervoer

Real-time communicatie

Veilige en steeds beschikbare communicatieoplossingen spelen een belangrijke rol bij de beveiliging van netwerken voor openbaar vervoer en exploitanten. De naadloze radioverbindingen maken het wisselen van chauffeurs, het regelen van dienstregelingen en het opvolgen van storingen veel eenvoudiger. Ook wordt de dekking vergroot zodat het hele vervoersnetwerk wordt bestreken en de veiligheid van de bestuurder en de passagiers wordt verbeterd.

In een lawaaierige openbare ruimte is de geluidskwaliteit ongelooflijk belangrijk. Medewerkers hebben niet alleen te maken met het lawaai van klanten, maar ook met het omgevingsgeluid van de motors van rondrijdende voertuigen, straatgeluiden of zelfs opstijgende vliegtuigen. Desondanks moet het personeel te allen tijde duidelijk te horen zijn. Chauffeurs hebben behoefte aan absolute veiligheid en onmiddellijke connectiviteit, dus een betrouwbaar systeem van spraakcommunicatie is onontbeerlijk.

Digitalisering

De omschakeling van analoog naar digitaal is nog maar het begin… VoIP, digitaal beheer, Smart Audio management systeem voor radio/PA communicatie. Ook groepsgesprekken, de transmissie van diverse gegevens zoals alarmen van/naar beheerservers en externe systemen zullen de transportbedrijven helpen hun dagelijks beheer en hun dispatching te verbeteren. Digitale I/O voor de detectie van het voertuig is een andere stap in deze richting.

Efficiënt management

Om een vlotte werking te verzekeren, hebben openbaarvervoersbedrijven 24/24 voice- en datacommunicatie nodig: voor spraakoproepen tussen alle werknemers in de tram-/metro-/busdienst en voor datatransmissie voor hun Control System. Dit systeem is verantwoordelijk voor alle communicatie tussen de controlekamer, het rollend materieel en is daarmee de levensader van alle ultramoderne vervoersbedrijven.

5G diensten

De vraag naar 5G-diensten neemt sterk toe in zowel de consumentenmarkt als de industrie. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, hebben serviceproviders speciaal gebouwde mobiele glasvezeltransportoplossingen nodig die alomtegenwoordige 5G- en 4G-connectiviteit met hoge capaciteit leveren in steden, voorsteden en afgelegen, landelijke gebieden.

Data management voor openbaar vervoer

Optimale Cloud & Datacenter Oplossing

Nieuwe data- & SaaS-platformen vereisen een nieuwe aanpak. Openbarevervoersbedrijven hebben een cloud- & datacenterarchitectuur nodig die is aangepast aan hun huidige situatie. Elk bedrijf heeft behoefte aan een oplossing op maat voor het omgaan met de waardevolle en vertrouwelijke gegevens die zij bezitten. Wij kunnen u een kostenraming bezorgen waarin de huidige architectuur wordt vergeleken met een toekomstige architectuur. De optimale cloud & datacenter architectuur kan een on-prem oplossing zijn, een cloud oplossing, een private of een hybride cloud oplossing.

Security is a mindset

De aanvallen waarmee overheidsdiensten het vaakst te maken krijgen, zijn onder meer phishing, malware en ransomware. Oplossingen voor logboekbeheer of verkeersanalyse worden niet altijd geïmplementeerd. Onvoldoende opvolging van risico’s, gestolen persoonsgegevens en gegevenslekken zijn relevante bedreigingen: alleen een zorgvuldig databeheer kan dit voorkomen.

Datakwaliteit & -beheer

Onze consultants volgen alle datastromen op de voet om 100% datakwaliteit en gegevensbeheer te garanderen. De gebruikte tools kunnen uiteraard door de klant gekozen worden. Wijzigingen in de roosters van chauffeurs moeten dagelijks worden aangepast, zodat klanten nog steeds de juiste uren in de applicatie kunnen raadplegen. Onze Axians consultants zorgen ervoor dat alle datastromen voor elke mogelijke applicatie en gebruiker correct worden aangeleverd aan de gewenste snelheid.

Waarom Axians?

Onze ervaring in on-board communicatie

Axians heeft een bewezen staat van dienst in het vervangen van bestaande bus/tram/metro radio’s, interfacing met andere on-board apparaten. Axians ondersteunt meerdere carrier standaarden waaronder DMR, cellulair en Wi-Fi en werkt nauw samen met openbaarvervoersbedrijven om hun diensten te verbeteren.

Wij integreren oplossingen volledig

De oplossing, of het nu een DMR- of een ander netwerk is, zal altijd worden ontworpen als een veerkrachtig geïntegreerd platform met ondersteuning voor toekomstige eisen: VoIP, iBUS2 en PTToC voor verbeterde gezondheid/veiligheid en activiteiten.

Betere spraakkwaliteit

Onze ingebouwde digitale oplossing zorgt voor veel duidelijkere en helderdere spraakcommunicatie, zelfs in gebieden met een slechtere dekking, wat cruciaal is voor de dagelijkse werkzaamheden. Een grotere netwerkcapaciteit verbetert ook de veiligheid en de kwaliteit van de dienstverlening.

Voorbereid op de toekomst

Het communicatieplatform van Axians kan de succesvolle ontplooiing van toekomstige transportinitiatieven bevorderen, met de nodige tools om de volgende generatie ontwikkelingen te ondersteunen. Onze Unified Critical Communications-oplossing biedt aanbieders van openbaar vervoer een betrouwbaar, flexibel, toekomstbestendig platform, met ruimte voor aanpassing voor vrijwel alles wat de toekomst brengt.

Geen standaardoplossing

Bij Axians weten we dat kant-en-klare of standaardoplossingen niet altijd voldoen aan de unieke uitdagingen waar openbare vervoersmaatschappijen mee te maken hebben. We begrijpen dat elke organisatie haar eigen specifieke eisen heeft, dus we ontwerpen al onze oplossingen met flexibiliteit als uitgangspunt, en werken nauw samen met onze klanten om tot het best mogelijke resultaat te komen.

Niet alle uitdagingen kunnen worden opgelost met standaardoplossingen. Bij Axians zien we dit als een kans om samen te werken en te innoveren met onze klanten.

kantoorgebouwen en meer

Audiovisual Solutions

We rusten AV-technologie uit in vergaderzalen, auditoria, directiekamers… En bieden Managed Services voor een zorgeloos onderhoud.

Lees meer

Wenst u meer informatie?