Combineer de kracht van Power BI met je SAP-omgeving

Combineer de kracht van Power BI met je SAP-omgeving

SAP Business One en Power BI: geen overbodige combinatie

SAP Business One is voor velen de eerste applicatie die ze ’s ochtends openen en de laatste die ze ’s avonds afsluiten. Soms zit er alleen iets te veel informatie in de tool. Snel een cijfer op zoeken als je bij een klant bent zit er niet in. In zo’n gevallen is Power BI je superheld. Door de Microsoft-tool aan je SAP-omgeving te koppelen kan je snel overzichtelijke en mobiele dashboards maken. Meer weten? Volg dan ons gratis webinar op donderdag 26 november. Van 11:00 tot 11:30 tonen onze experten Stefaan Deryckere en Frederik Trenson je deze krachtige combinatie en beantwoorden ze al je vragen.

   De CEO-query

Het verbinden van je SAP-omgeving met Power BI is een grote toegevoegde waarde voor de zogenaamde CEO-query. Bedrijfsleiders hebben cijfers nodig om de juiste business-beslissingen te nemen. Echter hebben ze geen tijd of zin om diep te gaan graven in dashboards. Uiteraard kan je op maat gemaakte overzichten aanmaken die enkel de essentie weergeven. Wat echter nog belangrijker is, is dat de CEO die cijfers snel en overal kan raadplegen. Of ze nu bij een klant, een leverancier of thuis zitten, ze moeten te allen tijde aan de hand van accurate data knopen kunnen doorhakken. Laat nu juist daar het schoentje wringen bij SAP.

   In snelheid gepakt

We haalden het al aan in ons vorige webinar en blog, SAP is een echte desktop-applicatie. Het is een performante en allesomvattende tool, maar het onderweg gebruiken of snel opstarten is niet altijd een evidentie. Met hun gratis applicaties passen ze hier deels een mouw aan, maar hun functionaliteit is eerder beperkt.

Dit is waar Power BI een oplossing kan bieden. Je opent in een oogwenk de juiste dashboards zonder nood aan bijvoorbeeld een VPN en doet dit bovendien ook nog eens mobiel. Zo kunnen bedrijfsleiders toch eenvoudig aan hun cijfers om op elk moment hun organisatie de juiste richting uit te sturen.

   Een eenvoudige connectie

Power BI en SAP combineren hoeft geen grootschalig project te zijn. Er is een reeds bestaande connector die jouw ERP-omgeving verbindt met deze visualisatie-tool van Microsoft. Ook voor wie anders niet in het Microsoft-ecosysteem zit is de connectie eenvoudig te maken. Je hebt enkel Power BI nodig, andere Microsoft-tools moet je bijvoorbeeld niet aankopen. Wie wel Microsoft-tools zoals Office 365 gebruikt zal trouwens gemakkelijk zijn weg vinden in deze BI-toepassing, want de designfilosofie van de gigant uit Redmond zet zich ook in deze applicatie verder.

Power BI en SAP aan elkaar linken is duidelijk geen overbodige inspanning. Er is echter nog meer te vertellen. Benieuwd hoe jij deze krachtige combo maximaal kunt inzetten voor je bedrijf? Volg dan ons gratis webinar op 26 november van 11:00 tot 11:30.

Gratis webinar: Kom meer te weten over Power BI en SAP

Wat dashboardrapportage betreft, doen zowel SAP en Power BI ongeveer hetzelfde. Of toch niet? De combinatie van de twee is toch niet zo overbodig als ze op het eerste zicht lijkt…
  • Wanneer? Donderdag 26 november van 11:00 tot 11:30
  • Onderwerp: De combinatie van Power BI en SAP Business One
  • Voor wie? Marketing, Sales, Finance, Supply chain
  • Topics:
    • Hoe combineren
    • De voordelen
  • Webinar gegeven door: Stefaan Deryckere en Frederik Trenson