“Niet alleen het contact maar ook het vertrouwen zat meteen goed bij Axians Audiovisual,” – Wim Cauwelaers, Supervisor Technical Training bij Bosch Thermotechnology

Klant: Bosch Thermotechnology nv
Expertise & industrie: Audiovisuele oplossingen
Technologie: Green Key, Recording & Streaming, Videoconferencing

In maart van 2020 begon de pandemie en plots moesten ze bij Bosch Thermotechnology overstappen van klassikale opleiding voor de merken Bosch en Buderus tot een oplossing waarmee zij tot op dat moment nog niet bekend waren. Deze oplossing moest uiteraard ook werken voor de klant. Bij Bosch Thermotechnology zijn ze sterk gericht op beeld- en audiomateriaal, het was dan ook een logische stap om een samenwerking aan te gaan met Axians Audiovisual – een partner waar ze op kunnen vertrouwen voor o. a. camera- en geluidssystemen. 

Technologie voor het leven – dit is voor Bosch de leidraad in alles wat ze doen. Bosch staat voor topkwaliteit en betrouwbaarheid. Bij Bosch wordt er continu geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om producten te creëren die de levenskwaliteit verbeteren, die inspireren en tot de verbeelding spreken. Bosch Thermotechnology streeft naar perfecte verwarmingsoplossingen met respect voor de natuur. Dit resulteert in vernieuwende, kwalitatieve en eenvoudig te bedienen toestellen die gekenmerkt worden door een uitgesproken design.

Na een bezoek bij Axians Audiovisual, kozen ze bij Bosch Thermotechnology voor een eenvoudig integreerbaar systeem voor hun leslokaal. Omdat alles over internetkabels moest gaan, wordt er gewerkt met het Vaddio systeem. Een ander element van de installatie zijn de plafondmicrofoons, deze worden gebruikt voor meetings en videoconferentie. Deze laten een flexibele opstelling van het meubilair toe.

Na installatie van het Vaddio systeem volgde de keuze voor het Green Key systeem met de nodige verlichting. De Green Key vormt vooral een oplossing voor het theoretische gedeelte maar vanwege de verplaatsbare camera’s, kan ook de praktijk hieraan toegevoegd worden. “De installatie geeft een performant beeld zonder schaduwen waarbij ook de binnenkant van producten scherp en van dichtbij getoond kunnen worden voor onze online trainingen,” zegt Rudy, trainer bij Bosch Thermotechnology. Zelfs de collega’s die niet in het trainingsdepartement zitten en weinig ervaring hebben met de camera’s zijn er tevreden van. Bij Bosch Thermotechnology focussen ze met hun trainingen op rendement halen aan het eind van de dag. De tijd die geïnvesteerd wordt, moet ook opbrengen voor de klant. Hiervoor worden ook evaluaties gedaan om erachter te komen wat de klanten ervan vinden.

Tip van de AV expert: Neem je webinar op in stukken zodat je niet volledig opnieuw moet beginnen bij een onverwachte tussenkomst van bijvoorbeeld omgevingsgeluid.

Is jouw trainingslokaal ook toe aan vernieuwing? Contacteer ons via sales.audiovisual@axians.com en wij helpen je graag verder met een audiovisuele oplossing op maat van jouw bedrijf.