Harvest Coordination app

Customer: CNHi
Expertise & industrie: Custom Application Development om het oogstproces te faciliteren
Technologie: Mobile & web app development, AI, IoT, Azure

CNH industrial is gespecialiseerd in landbouwvoertuigen. In samenwerking met CNHi ontwierp Axians de Harvest Coordination app, een mobiele applicatie die de coördinatie tijdens het oogstproces vereenvoudigt voor alle partijen, inclusief de loonwerkers. Stilstand van de maaidorser wordt vermeden voor een optimale efficiëntie. De automatische rapportering op basis van de sensorgegevens geeft niet alleen een gedetailleerd overzicht van de voedingswaarden van het product, maar biedt ook traceerbaarheid op veel kleinere partijen. Artificial intelligence werd gebruikt om verliezen te meten en de instellingen van de maaidorser aan te passen.

“De samenwerking met Axians tijdens deze eerste stap van de ontwikkeling beschouw ik als een groot succes – vooral omdat de mensen in de machines mij vertellen dat ze baat hebben bij het gebruik van de app. En dat is natuurlijk ons belangrijkste doel.”

Marcel Verhoeven, PS&T Innovation Manager bij CNHi

 

“De belangrijkste voordelen van deze toepassing zijn voor mij de goede coördinatie tussen de oogstmachines en de bins, en ten tweede dat ik, zodra het veld klaar is, onmiddellijk een rapport ontvang van het hele team en het veld. In dit veldrapport kan ik precies zien welke delen van de oogst in welke silo terecht zijn gekomen, waardoor ik de kwaliteit van het graan en het gewicht kan controleren.”

Annie Landuyt, Manager bij Agri Minon (klant van CNHi)

Voordelen

Focus op duurzaamheid

Tijdens het hele proces wordt de impact op het milieu sterk verminderd. De app verzamelt alle gegevens over de slimme machines, waardoor het afval en de uitstoot kunnen verminderd worden .

Vereenvoudigde en betere coördinatie op het veld

De app vereenvoudigt de coördinatie tijdens het oogstproces voor alle partijen, inclusief de loonwerkers.

Meer efficiëntie

Stilstand van de maaidorser wordt vermeden voor een optimale efficiëntie.  Artificial Intelligence werd gebruikt om verliezen te meten en de instellingen van de maaidorser aan te passen.

Automatische rapportering

De automatische rapportering op basis van de sensorgegevens geeft niet alleen een gedetailleerd overzicht van de voedingswaarden van het product, maar biedt ook traceerbaarheid op veel kleinere batches.

Laat je inspireren!

Download onze whitepaper ‘Machinebouwer van de Toekomst’ en
ontdek hoe IoT

  • snel op te zetten is met directe resultaten
  • jou helpt leren hoe je klanten jouw machines gebruiken
  • leidt tot nieuwe businessmodellen en improved design

Download onze whitepaper machinebouwer van de toekomst

 

 

Gebruik een geldig e-mailadres van je werk.