Dynamische tool voor frequente financiële rapportage

Klant: VINCI Facilities
Marktsegment:  Facility Management Services
Probleem:  Cost Problem.
Status:
Solved

 

Vanuit  VINCI Facilities  kwam de behoefte om de financiële rapportage opnieuw op te bouwen. “Het bracht teveel verschillende problemen met zich mee,” getuigt Timothy Vansteenkisten als Business Unit Controller. “We konden geen algemeen detailoverzicht oproepen van onze activiteiten binnen de  verschillende bedrijven.  Zo verloren we veel tijd met het handmatig ingeven van informatie en kregen we de rapporten onderling onvoldoende afgestemd. We kenden een wachttijd van meer dan 10 minuten om de nodige gegevens uit het ERP-systeem te halen.”

Snelle, betrouwbare en conforme financiële verslaglegging

Vansteenkisten Timothy

Business Unit Controller (VINCI Facilities)

Axians zocht een oplossing om de verschillende data met elkaar te doen communiceren, opdat er een nauwgezette opvolging van de prestaties van hun projecten, facturen en klanten mogelijk werd. Er was een functionele analyse nodig om de huidige rapportering in kaart te brengen met de toekomstige behoeften.  Zo bouwde Axians een validatietool om te controleren of er geen verkeerde gegevens in het ERP-systeem werden ingevoerd.

“Vandaag houden onze visueel aantrekkelijke en intuïtieve dashboards alles correct bij, met aangepaste berekeningen, KPI’s en grafieken. Axians begeleidt ons   in het gebruik en de verdere ontwikkeling van de self-service rapportage en validatietool. Op die manier implementeren we onder elkaar een  hands-on approach en garanderen we naar onze klanten een korte feedback loop.

 

Benieuwd naar de oplossing op jouw dataprobleem?

Schrijf je in voor een gratis workshop en ga alvast zelf op zoek naar de oplossing van onze Axians Data Cube!