Realtime informatie voor betere operationele beslissingen

Customer: Vitafor
Expertise & industry: Information Management & Operational Reporting voor de voederindustrie
Technology:  SQL, SSIS, SSAS, Microsoft Power BI

Vitafor is een Belgische onderneming en werd in 1974 opgericht. Vitafor is een producent en leverancier van voederadditieven zoals mineralen, vitaminen, pigmenten en andere ingrediënten voor de voederindustrie in zowel vloeibare als poedervorm. Vitafor is wereldwijd actief in meer dan 90 landen en levert samen met partners hoogwaardige nutritionele producten voor voer en drinkwater, afgestemd op de behoeften van de veestapel. De ambitie van Vitafor is om haar bereik geografisch verder te ontwikkelen en de activiteiten van Vitafor Solutions uit te breiden.

Het belang om Big Data om te zetten in Smart Data

Het is zeer complex om in een dergelijke productieomgeving een eenvoudig en duidelijk overzicht te houden van alle betrokken processen, met inbegrip van serviceniveaus, productkwaliteit, doorlooptijd, kosten, veiligheid, productie-uptime, energieverbruik en nog veel meer. Duidelijke informatie is van vitaal belang en wordt gebruikt om bij te blijven en aan alle eisen te voldoen en alle bedrijfsactiviteiten te verzekeren.

Voor de Finance Manager bijvoorbeeld is operationele rapportage van cruciaal belang. Die informatie wordt meerdere keren per dag gebruikt. Dat omvat data over al deze processen en nog vele  andere . Ontbrekende gegevens kunnen al snel onmiddellijk grote gevolgen hebben.

Migratie naar krachtig Real-Time Dashboarding

De vroegere rapporten ondersteunden niet langer alle functionele vereisten. Vitafor zag indicaties van verminderde performantie en stelde vast dat laadtijden toenamen. Om dit aan te pakken en Vitafor betere inzichten te geven, gingen Axians Belgium en Actemium Belgium een samenwerking aan met Vitafor.  Axians Belgium

  • zette haar team van Data Specialisten aan het werk om de functionele analyse van de vereisten uit te voeren,
  • bouwde en implementeerde een nieuw datamodel met gegevens afkomstig uit verschillende bronnen (MES, WMS en ERP-systemen),
  • migreerde het geheel naar het krachtige Microsoft ecosysteem,
  • maakte duidelijke en centrale Power BI-dashboards die real-time gegevens leveren,
  • voorzag het platform van extra functies voor toekomstige rapportage, voorraad- en magazijnbeheer.

Als resultaat

  • daalden de laadtijden van bijna 10 minuten tot enkele seconden,
  • geven ongeveer 2.000 verbindingen een duidelijk overzicht van alle dagelijkse operaties,
  • ondersteunt deze solution besluitvorming voor order- en prijsacceptatie,
  • kunnen nieuwe functies eenvoudig toegevoegd worden om extra inzichten te verkrijgen.

De operationele rapportage van Vitafor is nauwkeuriger dan ooit.