Axele on-the job ondersteunt klanten stapsgewijs in de opzet van hun zwembad

Klant: Simpools
Marktsegment: Vrije Tijd – Zwembaden
Expertise: Business Applications
Technologie:
Axele on-the job

 

 

Het idee achter Simpools is eenvoudig: een kostenefficiënt alternatief bieden voor traditionele inbouwzwembaden. Hoogwaardige opbouwzwembaden in combinatie met een gepersonaliseerd terras vormen het antwoord. Ze zijn modulair, betaalbaar en ontworpen met oog voor esthetiek. Naast eigen installaties levert dit bedrijf nu ook zelfbouwpakketten, waarbij het de klant wil ondersteunen dankzij de innovatieve software tool Axele on-the-job van Axians.

Sim Vanlangenhove, eigenaar van Simpools, zocht een stapsgewijze begeleiding voor het installeren van een opbouwzwembad door de doe-het-zelver. In Axele on-the-job kan je eenvoudig interactieve digitale handleidingen aanmaken, met tekst, foto’s en video’s. “Het gebruik van deze tool ligt volledig in lijn met de visie van ons bedrijf”, zegt Sim. “Op termijn willen we namelijk volledig overschakelen naar doe-het-zelf installaties, dus dan is een goede documentatie cruciaal!” Axele on-the-job vereenvoudigt het installatieproces en biedt de doe-het-zelver een betere visuele begeleiding.

Na een viraal TikTok-filmpje in de zomer van 2023 kreeg Simpools aanvragen van buiten de Benelux, waardoor meertalige instructies essentieel werden. Ook hier speelt Axele on-the-job gretig op in. De flexibiliteit van de tool maakt het mogelijk snel te schakelen en aanpassingen door te voeren. “Wanneer een bepaalde stap extra verduidelijking vereist, een model wijzigt, een andere taal nodig is, … kan je de handleiding zeer eenvoudig aanpassen”, verduidelijkt Jef De Clerck, Sales Engineer bij Axians.

Simpools Axele on-the-job

Bovendien geeft de tool Simpools ook inzicht in de installatieprocessen van klanten. Door monitoring van de installatieduur en het verzamelen van gebruikersinput, zoals foto-uploads, kan Simpools zijn producten en instructies continue verbeteren. Ook het onderling delen van ervaring en kennis met eigen medewerkers gaat makkelijk met Axele on-the-job. Zo kan een ervaren medewerker een installatie vlot documenteren en de kennis delen met collega’s. “Bovendien vermijden we op deze manier ook dat onze papieren handleidingen op een werf gaan vliegen”, lacht Sim.

Met de hulp van Axele on-the-job wil Sim de gehele beleving rond Simpools aangenamer maken, maar vooral de klanten zo goed mogelijk kwalitatief ondersteunen en de klassieke frustraties bij zelfbouwpakketten wegwerken.

Het gebruik van deze tool ligt volledig in lijn met de visie van ons bedrijf.

Vanlangenhove Sim

Zaakvoerder en eigenaar Simpools

Simpools gebruikt Axele on-the-job  voor stapsgewijze digitale begeleiding bij de opbouw van opbouwzwembaden, zowel voor klanten als eigen werknemers.