Kleine bedrijven hebben te maken met dezelfde cybersecurity uitdagingen als grote, gevestigde ondernemingen - zoals voortdurende dreigingen van cybercriminelen en een moeilijke zoektocht naar, rekrutering en behoud van top beveiligingstalent. Naast deze uitdagingen moeten bedrijfsleiders in kmo's zich volledig richten op het runnen en laten groeien van hun bedrijf, waardoor er weinig tijd overblijft om zich zorgen te maken over cybersecurity. Daarom hebben kmo's de juiste bondgenoot nodig in hun strijd tegen cyberaanvallen.

Het is geen geheim dat cybercriminaliteit toeneemt, waarbij strategieën als malware, ransomware en phishing de hoofdrol spelen. Helaas zijn kmo’s vaak vatbaar voor deze bedreigingen vanwege de waardevolle data, een gebrek aan middelen en onvoldoende voorbereide medewerkers.

De toename van cybercriminaliteit: kwetsbaarheden voor kmo’s

Volgens de National Cybersecurity Alliance in de VS is 70% van de cyberaanvallen gericht op kleine tot middelgrote bedrijven. Bovendien bleek uit een onderzoek van Arctic Wolf dat 40% van de respondenten denkt dat het zeer waarschijnlijk of uiterst waarschijnlijk is dat ze in de komende 12 maanden een cyberaanval zullen meemaken.

Met name malware is de grootste bedreiging voor kmo’s, waarbij 64% zich zorgen maakt en 34% melding maakt van een daadwerkelijke malware-aanval in de afgelopen 12 maanden.

Veerkracht ontwikkelen tegen cyberrisico’s

Nu het cyberrisico voor kmo’s toeneemt en het moeilijker wordt om een cyberverzekering af te sluiten, is het ontwikkelen van een incident response plan van cruciaal belang. Bij Axians kunnen we u helpen bij het ontwikkelen en onderhouden van een robuust incident response plan, door gebruik te maken van een elastisch framework dat snelle en schaalbare remediëring bij cybernoodsituaties mogelijk maakt. Onze aanpak geeft prioriteit aan snel herstel, terwijl tegelijkertijd de schade wordt ingedamd en geanalyseerd om u te helpen uw normale bedrijfsactiviteiten te hervatten.

Een sterke cyberbeveiligingscultuur bevorderen

Uit een onderzoek van Arctic Wolf blijkt dat 36% van de kmo’s het gebrek aan kennis en training op het gebied van cybersecurity bij hun werknemers beschouwt als een van de voornaamste operationele uitdagingen. Om deze onzekerheid te beperken, kan Axians u helpen prioriteiten te stellen en een boeiend, uitgebreid trainingsprogramma te creëren. Ons doel is om aanvallen te voorkomen voordat ze plaatsvinden en een robuuste beveiligingscultuur binnen uw organisatie te stimuleren.

De juiste middelen waarborgen

We begrijpen dat de primaire focus van uw organisatie ligt op het runnen van uw bedrijf, niet op het runnen van een Security Operations Center. Als gevolg daarvan komt het vrijmaken van financiële middelen en tijd voor cybersecuritytaken of het inhuren van cybersecurityspecialisten vaak op de tweede plaats. Volgens het onderzoek gaf 32% van de organisaties “gebrek aan gekwalificeerd IT- of beveiligingspersoneel” op als de grootste uitdaging op het gebied van cyberbeveiliging. Bij Axians kunnen we uw kleine IT- en beveiligingsteams aanvullen met essentiële dekking, expertise op het gebied van security operations en beveiligingsaanbevelingen op maat om uw cybersecurity-houding voortdurend te verbeteren.

Steun voor cybersecurity trajecten

Dankzij de cybersecurity-verbeteringstrajecten van VLAIO (de Vlaamse overheid) kunnen kmo’s en maatwerkbedrijven financiële steun krijgen voor om advies of begeleiding om hun maturiteit op het vlak van cybersecurity te verbeteren. Bij Axians kunnen we u ondersteunen bij uw aanvraag en u helpen uw cyberbeveiligingsdoelen te bereiken. Onze experts begeleiden u om uw cybersecurity op een duurzame manier te verbeteren.

Axians: Uw partner in uitmuntende cyberbeveiliging

Onze Axians-experts kunnen u de weg wijzen naar erkende frameworks, compliancerichtlijnen en best practices uit de sector om een robuust beveiligingsbeleid op te stellen. In samenwerking met Arctic Wolf bieden we niet alleen apparaatconfiguraties op afstand, netwerkmonitoring en de resell van endpoint- en perimeterverdedigingstools, maar kunnen we uw bedrijf ook voorzien van 24/7 glasheldere dekking door een team van experts. We leveren snel diepgaande beveiligingsservices gericht op detectie en respons, waarbij geavanceerde cyberbedreigingen die van invloed zijn op kmo’s effectief worden aangepakt. Samen versterken we uw weerbaarheid tegen cyberdreigingen en zorgen we voor de veiligheid en continuïteit van uw bedrijfsactiviteiten.

Graag meer informatie?