Digitale metgezel voor het volledige en duurzame wijnproces

Klant: De Wilde Wijngaard
Marktsegment: Wijnindustrie
Expertise: Business Applications
Technologie:
Axele on-the job

 

 

De Wilde Wijngaard in Lelystad (NL) biedt sinds 2016 een volledig biologische wijnaard die voornamelijk witte wijnen voortbrengt. Sinds kort ondersteunt Axele on-the job hen bij specifieke instructies voor het maken van de wijn. Deze innovatieve tool garandeert  kennisborging via trainingen en stapsgewijze instructies. Hier fungeert het als een digitale wijngaardgids bij elke fase van de wijnproductie, en betekent een belangrijke stap richting duurzame wijnbouw.

Axele on-the job ondersteunt het team door het proces, van wintersnoei tot het begeleiden van de planten naar een nieuwe oogst, en uiteindelijk het oogst- en verwerkingsproces tot wijn. “Wijn maken is een arbeidsintensieve realiteit, dankzij Axele on-the job kunnen we nauwkeuriger en efficiënter werken,” verduidelijkt De Witte Wijnaard.

Axele WijnKnowledge sharing & training

“Onze tool biedt meerdere trainingsmodules aan. Het team bestaat uit verschillende profielen van vrijwilligers tot studenten en stagiaires, uit het binnen- en buitenland. Zo krijgt iedereen de noodzakelijke info op maat en kunnen ze hun skills continu verbeteren,” licht Jef De Clerck als Engineer bij Axians toe.

Axele on-the-job ondersteunt hen bovendien in hun ambitie om biologische wijnen te produceren met schone wijnbouwtechnieken. De Wilde Wijngaard zet zich actief in als grootschalig praktijkvoorbeeld voor de schone en biotopische wijnbouw, om via onderzoek een gefundeerde model-aanpak af te leiden toepasbaar op hun eigen wijngaard en daar buiten.

Met haar cursus- en trainingsprogramma’s vormt De Wilde Wijnaard een bron van inspiratie en educatie  voor de bredere wijnbouwgemeenschap. Axele on-the-job is hierbij een trouwe en digitale metgezel, en biedt zo mee een waardevolle bijdrage aan de bredere en duurzame wijnindustrie.

Bovendien zorgt het gebruik van Axele on-the-job bij De Wilde Wijngaard voor het bewaren en overdragen van hun waardevolle expertise voor toekomstige generaties.

Ik zag er wat tegenop om met de tool te beginnen, maar eenmaal ik aan het eerste traject bezig was, werkte het al snel verslavend.

Nijsters Anna

Communication Manager bij De Wilde Wijngaard

De Wilde Wijngaard gebruikt Axele on-the-job  voor interactieve digitale begeleiding bij fysieke handelingen voor hun wijnproductie in het hart van Flevoland, zo’n 7 meter onder de zeespiegel.