Afstandsonderwijs voor langdurig zieke kinderen

Klant: Bednet
Expertise & marktsegment: Custom Application Development voor E-learning
Technologie: WebRTC, Axians Cloud

Wanneer kinderen of studenten langer dan twee weken ziek zijn, kunnen ze gebruik maken van de diensten van Bednet. Deze organisatie levert de nodige middelen aan zowel klas als kind zodat het kind zich virtueel kan aansluiten bij de klas vanuit het ziekenhuis, zijn huis, bed, … Axians heeft voor Bednet een applicatie gebouwd die kinderen toelaat zich aan te sluiten bij hun klas via een mobiele unit, of “kiosk”.

Hoe werkt het?

De mobiele eenheid wordt op de stoel van het kind in de klas geplaatst, en een webapplicatie maakt het mogelijk alles wat in de klas gebeurt te streamen. Het kind kan gebruik maken van een groot aantal functionaliteiten zoals chatten, de camera op de kiosk bewegen en besturen, virtueel zijn hand opsteken om vragen te stellen, documenten delen, … enz. Het belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat het kind zich tijdens de afwezigheid nog steeds verbonden voelt met zijn of haar klas en dat het zijn of haar opleiding zo efficiënt mogelijk kan voortzetten.

“Axians heeft voor ons een Bednet-applicatie ontwikkeld die de communicatie tussen de unit in de klas en de laptop van het kind optimaal waarborgt.”

Wim van de Weyer, ICT-manager bij Bednet

De oplossing is gebouwd als een webapplicatie die draait in de Axians Cloud. Het is volledig geïntegreerd met het bestaande ERP-systeem, zodat er geen extra handelingen nodig zijn om nieuwe gebruikers op te zetten en hen in staat te stellen de oplossing vlot te gebruiken.

Voordelen

Schaalbaarheid

De toepassing kan gebruik maken van meerdere “mediaservers”, zodat een groter aantal kinderen de lessen kan volgen.

Updates

Kan op elk moment worden bijgewerkt zonder onderbreking voor de kinderen.

Rapportage

Er worden gegevens verzameld die kunnen worden gebruikt voor QoS-monitoring, gebruiksrapportage, …

Gebruiksvriendelijk

De oplossing werd gebouwd met behulp van feedback van meerdere eindgebruikers, testgroepen, ontwerpers, … zodat ze gemakkelijk te gebruiken is voor kleuters, kinderen en middelbare scholieren.