Platform as a Service versnelt digitalisering

Klant: Beerens Groep
Expertise & industrie: Cloud & Datacenter, Digital Workspace
Technologie:  PaaS, SaaS, Citrix, Hybride IT

Beerens Groep is een internationale specialist in automotive services met verschillende dochterondernemingen en is acief op vlak van transport, stockage, carosserie, verhuur en fleetservices. Het bedrijf beschikt over een opslagmogelijkheid van maar liefst 200.000m², een interne wasstraat, speciale fotocorners en een gloednieuw en hypermodern carrosseriebedrijf. Jaarlijks transporteert het bijvoorbeeld zo’n  70.000-tal wagens. Een uitgebreid aanbod binnen een grootschalige omgeving.  

Beerens Groep ging te rade bij Axians Belgium voor een geschikte refresh van haar IT-omgeving om een beter en secure gecentraliseerd overzicht te krijgen, haar capaciteit verder te kunnen uitbreiden, een betere user experience te bieden en zich zo optimaal klaar te stomen voor de verdere digitale toekomst. 

Hoge wendbaarheid op een snel schaalbaar PaaS

Om snel te kunnen schakelen en te kunnen voldoen aan deze grote challenge voorzag Axians Belgium de klant van een PaaS-omgeving. Die maakt het mogelijk alle nodige applicaties en data in één centraal platform te controleren, te beveiligen en sneller te kunnen uitbreiden. Daarbij komt als voordeel dat overhead sterk gereduceerd wordt, de user experience aanzienlijk verhoogt en een verdere uitrol een stuk sneller gaat.  

Wij geloven sterk in de Cloud.  We kunnen nu veel sneller schakelen en ook op vlak van security hoeven we ons geen zorgen meer te maken.  Al het nodige gebeurt automatisch en mocht er toch iets voorvallen, krijg ik direct een melding. Het geheel bespaart ons heel wat overhead en is zeer makkelijk in gebruik.

De Smet Christophe

ICT Manager

Axians Belgium zorgde er voor

  • dat de huidige IT-infrastructuur kon behouden blijven,
  • maar nu ook klaar is voor een overschakeling naar Hybride IT of Cloud als de klant dit later wil.

 Deze solution maakt het bovendien ook mogelijk naadloos SaaS-services te koppelen en dus ook hierdoor snel te kunnen uitbreiden. Een hoge graad van flexibiliteit is nu dus al voorzien en maakt het geheel centraal een pak makkelijker in beheer. Ook op vlak van security biedt het heel wat bijkomende mogelijkheden. 

Een grote vernieuwing voor Beerens Groep die hen de nodige wendbaarheid biedt en haar wens naar toekomstige (digitale) groei verzekert.

 

Axians Belgium reageert snel, proactief en implementeert snel waardoor onze business continuity verzekerd bleef.  Axians deed voorstellen die we voordien niet kenden. Bijvoorbeeld op vlak van user beheer en data management heeft dat ons het leven echt een pak makkelijker gemaakt. De hele wereld verandert snel. Als je dat niet hebt gezien, ben je al te laat. Wij zijn nu gelukkig meer dan ooit klaar voor de vele mogelijkheden in digitalisering. Dit uiterst stabiel platform geeft al onze users een zeer goeie experience. Happy people make good work en dat is zeer belangrijk binnen onze groep.

De Smet Christophe

ICT Manager