Overzichtelijke tool voor een betere organisatie van de bevoorrading

Klant:  Arvesta/Aveve
Partner: Actemium

Product: LIBRA (Actemium)
Technologie:  CPLEX  

Marktsegment: Agro-industrie
Probleem:  Supply Chain Problem
Status:
Solved

Als voederproductiebedrijf vertrouwt Arvesta/Aveve op duizenden voedingsrecepten om hun klanten de meest nauwkeurige producten te leveren. Al tientallen jaren gebruiken ze de voederformuleringssoftware LIBRA van partnermerk Actemium om hun enorme aantal recepten te optimaliseren in meerdere fabrieken in binnen- en buitenland. We zorgden voor een upgrade van hun optimalisatie-algoritme met CPLEX.

“Een recept kan tot 50 verschillende grondstoffen bevatten, moet voldoen aan een groot aantal voedingsvereisten en is onderhevig aan de schommelende marktprijzen,” legt Dominique Cools uit, Manager Formulation & Administration (Swine Nutrition) bij Arvesta/Aveve. In deze randvoorwaarden ligt meteen de complexiteit van de recepturen en de uitdaging om klanten de meest kosteneffectieve oplossing bieden.

Verbeterde prestaties én betere aankoopbeslissingen door LIBRA met CPLEX-solver als optimalisatie-algoritme

Cools Dominique

Manager Formulation & Administration (Arvesta/Aveve)

“Vandaag optimaliseert de LIBRA-software de recepten in multi-plant, multi-period modellen om hun totale kosten van grondstoffen te minimaliseren. We integreerden de CPLEX-solver module in onze software om de beste oplossing te berekenen voor deze complexe en uitgebreide modellen,” verduidelijkt Hugo Callens, Branch Manager bij Actemium.

Filip Vandenbossche, Nutritionist Poultry bij Arvesta/Aveve is onder de indruk: “We kunnen vaker interactieve simulaties uitvoeren en complexere modellen aanpakken om variaties tussen soortgelijke voederproducten te verminderen en aankoopbegeleiding te bieden. Door de verbeterde prestaties kunnen we nu meer tijd besteden aan onze elementaire voedingstaken.”

LIBRA mét CPLEX als krachtige oplossing voor complexe optimalisatiemodellen

Callens Hugo

Branch Manager (Actemium)

Benieuwd naar de oplossing op jouw dataprobleem?

Schrijf je in voor een gratis workshop en ga alvast zelf op zoek naar de oplossing van onze Axians Data Cube!