Client : Versluys Groep
Expertise: Cloud & Data center, Networking in de bouw-en vastgoedmarkt
Technology: Cisco Meraki firewall, wireless & (ontdubbelde) switching, fiber connectie

Versluys Groep opereert in verschillende marktsegmenten en is al sinds 1908 actief in zowel de bouw- als de project vastgoedmarkt. Naast toonaangevende projectontwikkeling in België en Nederland heeft de groep ook zijn eigen in-house bouwbedrijf ‘Versluys Bouw’ en overkoepelt ‘Versluys Logistics’ sinds 2020 alle logistieke vastgoedopportuniteiten. Versluys Groep is intussen uitgegroeid tot een nationale topspeler in residentieel vastgoed. De groep is pionier in exclusieve stads-en dijklocaties aan de Belgische Middenkust en het Nederlandse Cadzand met een referentielijst van meer dan 780 projecten die ongeveer 7.500 appartementen omvatten.

Eén performant netwerk voor de volledige groep

Doorheen de jaren is Versluys sterk gegroeid en telt het naast de hoofdzetel in Oostende ook een verkoopkantoor met showroom en verschillende mobiele werfkantoren. Om de verdere groei en kerncompetenties zoals communicatie en kwaliteit te kunnen garanderen, moeten de digitale funderingen, de IT-infrastructuur en  alle bijhorende ICT-elementen verder versterkt en optimaal op elkaar afgestemd worden. Versluys Groep kwam aankloppen bij Axians Belgium om hiervoor de meest duurzame en efficiëntste oplossing te bedenken en te implementeren.

Axians en Cisco bundelden hun sterke expertise op vlak van networking, infrastructuur, cloud en data center om tot de beste oplossing te komen. We installeerden onder meer Cisco Meraki firewalls, wireless en ontdubbelde switching op de sites. Daarbij kwam de upgrade ook met een Fiber Connectie intern in het gebouw en extern voor het internet.

De Cloud-oplossing zorgt er verder ook voor dat een resem aan devices, applicaties en gebruikers in één omgeving gebundeld kunnen worden en de nodige flexibiliteit geeft om makkelijk en vlot remote te werken.

Veelzijdige IT-infrastructuur en networking ecosysteem biedt breed scala aan opportuniteiten

Het Cisco-ecosysteem, de FiberConnectie en Cloud-omgeving die volledig door Axians Belgium beheerd wordt, bieden dus heel wat voordelen:

  • een Hybride IT-infrastructuur waar bijvoorbeeld bedrijfskritische data en applicaties on prems kunnen blijven, gekoppeld aan de Cloud die voor een grote flexibiliteit en schaalbaarheid zorgt,
  • een sneller en veiliger netwerk, waar ook alle devices, data, applicaties en gebruikers makkelijker centraal kunnen beheerd worden beheerd,
  • een omgeving aangepast op optimale wendbaarheid en schaalbaarheid, zowel hardware-matig als software-matig, met een sterk verhoogde user experience,
  • beter en vlotter licentiebeheer en vlot remote en hybride werken dankzij onder andere SSO en bijhorende security met een sterk paswoordbeleid,
  • de mogelijkheid tot  netwerksegmentatie in functie van  type gebruikers en data life cycle management,
  • een vaste IT-partner die het bedrijf verder kan ontlasten én begeleiden in haar toekomstige digitale ambities inzake user adoption, governance, compliance en cybersecurity.

Het resultaat?

Het geheel zorgt er voor dat Versluys Groep met een gerust gemoed de vele digitale uitdagingen die de toekomst brengt, tegemoet kan gaan. Deze sterke, vernieuwde en centraal-beheerbare ICT-omgeving biedt de nodige garanties inzake bedrijfscontinuïteit, verdere groei dankzij een veelzijdigheid aan schalingsmogelijkheden. Voor zowel het bedrijf, de verschillende kantoren, haar medewerkers en toekomstige uitbreidingen.