Displays

Professionele schermen, ook bekend als grootformaat displays, maken steeds meer toepassingen mogelijk: in vergaderzalen, huddle rooms, maar ook in gemeenschappelijke ruimtes (receptie, koffiecorners, enz.). Ze hebben een hoge lichtopbrengst en een sterk contrast. Er zijn vele formaten en technieken beschikbaar: direct led, edge led, oled…

Je kan verschillende displays aan elkaar koppelen tot een videowall; één groot beeld met opstellingen van 2×2 tot 5×5 displays. De minimale afstand tussen schermen wordt steeds kleiner, tegenwoordig is een minimale afstand van minder dan 2 mm mogelijk. Een andere mogelijkheid zijn LED walls, deze zijn zeer geschikt voor gebruik in vergaderruimtes. Dankzij de kleine pitch (1,0 mm tussen de LED’s) kunt u uw kantoortoepassingen perfect weergeven.

 

Projectie

Projectoren blijven nog steeds actueel: waar displays niet in alle maten beschikbaar zijn, kan je projectie perfect inschakelen. Mede dankzij de lasertechnologie blijven de lichtbronnen optimaal qua helderheid en zijn projectoren bovendien nagenoeg onderhoudsvrij. Met de juiste apparatuur kan je verschillende technieken toepassen voor een presentatie met meer impact: projecteren op bestaande objecten zoals ramen, auto’s, theaters, enz. en meerdere projectoren gebruiken om een groter naadloos beeld te creëren.

Via draadloze projectie kan je veilig één of meer PC-beelden overbrengen naar een beeldscherm of projector. Maar ook dat wat op jouw scherm staat overbrengen naar de laptops, tablets en smartphones van het publiek.

Video conferentie

Axians AV voorziet haar klanten van gebruiksvriendelijke video conferentie oplossingen voor zowel persoonlijk als groepsgebruik. Zien en horen naast elkaar is belangrijk om informatie te kunnen delen vanaf laptops, tablets, smartphones…. Het organiseren van een videoconferentie via Outlook of Google Calendar verlaagt aanzienlijk de drempel voor veelvuldig gebruik.

Dankzij cameratracking kan de camera de spreker die het woord neemt tijdens een raadsvergadering automatisch verplaatsen of de spreker op een podium volgen zonder tussenkomst van een cameraman. Vergaderingen, evenementen, productlanceringen, trainingssessies, enz. kunnen ook worden opgenomen om ze live te streamen en/of als “video on demand” aan te bieden aan een grote groep belangstellenden.

Conferentie

Onze ultramoderne conferentiesystemen kunnen worden gebruikt om de verstaanbaarheid te verbeteren en een voorzitter de mogelijkheid te geven vergaderingen naar behoren te leiden. Hij kan het woord geven aan de deelnemers aangezien elke deelnemer zijn eigen microfoon met ingebouwde luidspreker heeft en de mogelijkheid om met zijn badge een correcte stem uit te brengen.

Simultaanvertaling stelt deelnemers in staat om in hun eigen taal te spreken en te luisteren. Deelnemers kunnen op hun toestel de gewenste taal selecteren en horen simultaan de vertaling van de presentator. Op die manier gaan er geen subtiele details en nuances verloren.

 

 

 

Technieken

AV over IP staat voor “audiovisueel over internet protocol”.  Audiovisuele gegevens worden verzonden via een toegewijd AV netwerk. Bestaande videoswitchers worden vervangen door de switch binnen het netwerk. Elke beeldbron heeft een encoder en elk beeldscherm een decoder. Op deze manier kan je eenvoudig elke boodschap naar elk scherm routeren, via professionele netwerkbekabeling.

Een ander belangrijk element is comfort audio. Spraakverstaanbaarheid is onontbeerlijk in vergaderzalen en/of auditoria. Door een correcte studie van de akoestische eigenschappen van de ruimte, kunnen wij zorgen voor een optimaal en uitgebalanceerd geluidsdrukniveau en een optimale spraakverstaanbaarheid.

 

Ontdek meer