“We hebben de nieuwe apparatuur al een tijdje in gebruik en we zijn zeer tevreden over het gebruiksgemak en de kwaliteit van de installatie.“ – Johan Creemers

Klant: Gimv
Expertise & industrie: Audiovisual solutions
Technologie: BYOM, plafondmicrofoons & ultra-short throw projectiesysteem

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij genoteerd op Euronext Brussel. Als erkend marktleider werken ze samen met ondernemende en innovatieve bedrijven in vier toekomstgerichte investeringsdomeinen. Hun vernieuwde boardroom doet nu dienst als presentatieruimte én hybride meeting room. Het kiezen van de bron en regelen van het geluid gebeurt via het Crestron touch paneel.  “Voor hybride meetings is er een overzicht gemaakt van de zaal waarbij je kan selecteren op welk stuk van de zaal/tafel ingezoomd moet worden,” vertelt Johan Creemers, Allround Infrastructure Engineer bij Gimv.

De verbinding naar het projectiesysteem gebeurt via de Barco Clickshare. De presentator brengt zijn laptop mee, steekt de Clickshare in en kan heel eenvoudig beginnen presenteren of een hybride meeting opstarten. Het grote gemak hiervan is dat er niet nagedacht moet worden over soorten kabels en de plaats van de presentator. Bij Gimv hebben ze hier al verschillende jaren ervaring mee, je vindt ze ook terug in hun kleinere meeting rooms. “Het wordt erg geapprecieerd dat het gelijkgetrokken is over meeting rooms heen, zo verhoog je ook het gebruiksgemak,” zegt Johan Creemers.

Voor de microfoons werken we met vier compacte Biamp plafondmicrofoons die de volledige ruimte dekken. Ze zijn amper zichtbaar en storen minder dan bijvoorbeeld tafelmicrofoons. Tijdens vergaderingen brengt men ook vaak tablets of laptops mee wat de opname via een tafelmicrofoon kan verstoren. De kleur rondom de plafondmicrofoon geeft aan of er geluid wordt opgevangen. “Het werkt heel natuurlijk. We hebben de microfoons op voorhand getest en je merkt dat zelfs als iemand fluistert alles nog heel verstaanbaar is. De stem wordt heel goed gecapteerd,” aldus Johan Creemers.

Is jouw boardroom ook toe aan vernieuwing? Contacteer ons via sales.audiovisual@axians.com en wij helpen je graag verder met een audiovisuele oplossing op maat van jouw bedrijf.