Efficiënt tracken en rapporteren van de afvulproductielijn

Klant: Gerenommeerd farmaceutisch bedrijf
Expertise & marktsegment: Business application & data analytics, custom application development voor life science
Technologie: tracking & reporting software

Axians ontwierp en ontwikkelde een tracking applicatie in samenwerking met een gerenommeerd farmaceutisch bedrijf. Het is een Tracking en Reporting Software oplossing die de operatoren op de productievloer begeleiding en instructies biedt tijdens de setup en de voorbereidende stappen van afvullijnen en formulatietanks.

Hoe werkt het?

De toepassing volgt op elk moment meer dan 3000 machineonderdelen van afvullijnen om te garanderen dat de onderdelen de juiste stroom volgen. Zelfs in de backoffice kunnen de supervisors en reviewers de onderdelen en hun flow controleren en beoordelen.

Vóór de uitrol werd elke stap in het reinigingsproces van het bedrijf handmatig geregistreerd en gecontroleerd met een grote set stickers en een stapel papieren sjablonen. Dit papieren proces veroorzaakte enkele zwakke punten die werden tegengegaan:

  • Vanwege interne en externe audits voor FDA en Part 11 compliancy, is het nu mogelijk om accurate gegevens en rapporten onmiddellijk aan de beoordelaars en auditors te verstrekken
  • Door de procesbegeleiding en instructies werken operators efficiënter, en wordt elke menselijke fout onmiddellijk tegengegaan
  • Het systeem voorkomt menselijke fouten, zodat het niet langer nodig is het reinigingsproces onnodig opnieuw te starten of op te roepen (merk op dat het wassen, assembleren en steriliseren van de machineonderdelen enkele uren of zelfs dagen kan duren).

Dankzij deze tijdwinst kan de onderneming haar productieplanning herschikken en zelfs haar productiecapaciteit verhogen.

De toepassing draagt bij tot het productieproces van verscheidene levensreddende geneesmiddelen. Bovendien is het nu mogelijk om voor elk afgewerkt product te weten welke afvullijn, of meer bepaald welke machineonderdelen werden gebruikt en welke operatoren tijdens dit proces een of meerdere handelingen hebben uitgevoerd.