180° videowall Digital Twin controlekamer

Klant: University of Ghent
Expertise & marktsegment: Audiovisual solutions voor onderwijs en industrie
Technologie: videowall, digital twin

Een digital twin is een virtuele weergave van een object of systeem, dat wordt geactualiseerd aan de hand van realtimegegevens en gebruik maakt van simulatie en machine learning om besluitvorming te ondersteunen. Digital twins helpen ons het heden te begrijpen en de toekomst te voorspellen.  In het Smart Production Organization Lab in Kortrijk – een samenwerking tussen de Universiteit Gent en machinebouw- en mechatronicabedrijven uit de regio – heeft Axians AV in opdracht van de Universiteit Gent een indrukwekkende 180° videomuur geïnstalleerd die bestaat uit 32 Barco UniSee LED-panelen.

Hoe werkt het?

De videowand is het hart van de Digital Twin controlekamer. Deze Digital Twin maakt het mogelijk productieomgevingen in een virtuele wereld weer te geven. Het is een unieke en innovatieve oplossing die een innovatieve aanpak en componenten vereist. Het voordeel van de gebogen videowall is dat er niet één gezichtspunt is.

“Als Universiteit Gent zijn we trots dat we dit unieke project kunnen realiseren met Barco, Vogel’s en Axians Audiovisual. We kijken ernaar uit om in de toekomst nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Prof. dr. ing. Johannes Cottyn, Coördinator XiaK & Core lab manager ISyE @ UGent

De 180° videowall biedt een unieke kijkervaring en zorgt ervoor dat u volledig opgaat in de virtuele wereld. Het is een essentieel instrument om ingenieurs en operators te helpen begrijpen hoe producten en processen presteren, maar ook hoe ze in de toekomst zullen presteren. Analyse van de gegevens van de aangesloten sensoren, gecombineerd met andere informatiebronnen, stelt ons in staat deze voorspellingen te doen.