Om je backoffice gesmeerd te laten lopen kies je voor SAP Business One. Handig in gebruik op desktop maar een pak minder op je telefoon. Wist je dat er in je licentie een aantal mobiele applicaties verborgen zitten om ook on-the-go de vinger aan de pols van je bedrijf te houden.

De mobiele uitdaging van SAP Business One

Met SAP Business One heb je een krachtige tool in handen. Voorlopig komt die kracht nog het beste tot z’n recht op je desktop op kantoor en minder onderweg op je telefoon. Het duurt namelijk even eer heel de toepassing is geladen. Snel even een cijfer opzoeken zit er – ondanks verbeteringen aan dashboards en de mogelijkheid om ze zelf op te bouwen – niet meteen in. Dat ligt deels aan de omvang van de tool zelf, maar ook vaak aan de opzet bij veel bedrijven. Vaak moet men eerst een VPN-verbinding opzetten wanneer men niet op kantoor is om toegang te krijgen tot SAP Business One. Dat vraagt enerzijds tijd, anderzijds is dat ook niet zo eenvoudig op een smartphone of tablet.

De verborgen apps inbegrepen in je licentie

Toch maakt SAP het mogelijk om mobiel aan de slag te gaan met je favoriete ERP-software. Met je SAP Business One-licentie heb je namelijk toegang tot drie apps die een deel van SAP naar je telefoon brengt. Alleen weten weinig gebruikers van het bestaan hiervan af. Hoog tijd om ze even in de spotlight te zetten.

  • Sales app: zoals de naam doet vermoeden is deze applicatie gericht op de verkopers binnen je organisatie. Ze krijgen een aantal belangrijke tools in de app om hen bij te staan in hun werk.
  • Service app: techniekers nemen deze app mee op hun rondes om de taken voor hun klanten te bekijken of de geleverde diensten op te zoeken.
  • Web app: een afgeslankte versie van de volledige SAP Business One-software. Via de browser krijg je eenvoudig toegang waar je ook bent.

Wie een Professional-licentie heeft, krijgt toegang tot al deze toepassingen. Heb je een Limited-account, dan zijn er kleine verschillen naargelang je de logistics-, finance- of sales-variant koos. Zo krijgt iemand met een finance-abonnement de sales app niet, maar iemand met een sales-licentie uiteraard wel.

De sales app

Wie vaak op de baan is om klanten te bezoeken, zal heel wat plezier halen uit de sales app die in SAP Business One zit. Zo kan je een aantal standaard documenten met enkele taps op je telefoon aanmaken. Ook je verkoopgesprekken varen er beter bij. De rapportering in de applicatie is toegespitst op wat je als verkoper nodig hebt. Hoeveel omzet draai je nu al bij een klant? Wanneer waren de laatste contacten met hen? In een oogwenk biedt de app je hierop een antwoord. Zo kan je nog een snelle check doen en voorbereid binnenstappen bij een cliënt.

Maar er is meer…

Met een paragraafje over elke app komen we er niet. Benieuwd wat deze apps voor jou kunnen betekenen? Contacteer dan Stefaan De Ryckere of stuur ons je vraag via de contactpagina.

Related Articles

20 april 2023 Events

Event: Axians meets up met “Exploring Observability”

Op 26 april organiseert Axians opnieuw een meetup-event rond “Exploring observability”. Developers en devops medewerkers technisch inspireren is het doel van deze nieuwe samenkomst.
Lees meer
03 april 2023 Events Networking

Event: Axians op ITSM-beurs srvision in Utrecht

Op 19 april vind je Axians op de jaarlijkse ITSM-beurs srvision in Utrecht.  Eén van de meest invloedrijke IT Service Management events in Europa.
Lees meer
01 juni 2022 Audiovisual

Alles-in-één BYOM Hybride Workforce Displays

Dé alles-in-één BYOM (Bring Your Own Meeting)-oplossing om Teams, Webex, Zoom, videogesprekken, interactieve presentaties te hosten en hybride samen te werken.
Lees meer
20 mei 2022 Networking nieuws

Cisco benoemt Axians Belgium tot IoT Specialization Partner BELUX

Cisco benoemt Axians Belgium tot Cisco IoT Specialization Partner BELUX. Een nieuwe stap binnen het sterke partnership met Cisco.
Lees meer
20 mei 2022 Innovation Internet of Things nieuws

Snel en kostenefficiënt aan de slag met IoT

Leer van jouw klanten, verbeter jouw machines en neem voorsprong op de concurrentie.
Lees meer
17 mei 2022 Events

Event: Terugblik op Indumation 2022

Een terugblik op Indumation 2022, dé beurs rond Smart & Integrated Solutions For Industry.
Lees meer
06 april 2022 nieuws

Atlassian Partner of the Year 2021: Rising star

Atlassian heeft op 6 maart 2022 aangekondigd dat Axians Belgium de award Atlassian Partner of the Year 2021 Rising Star heeft ontvangen voor hun uitmuntende bijdrage en prestaties tijdens het kalenderjaar 2021.
Lees meer
04 april 2022 Events

Axians’ L&D leerplatform op de VOV beurs 2022

Een digitaal L&D-platform op maat om nog makkelijker medewerkers op te leiden en leertrajecten centraal op te volgen.
Lees meer
Business Software

Gratis applicaties om nog meer waarde uit je SAP Business One-licentie te halen

Om je backoffice gesmeerd te laten lopen kies je voor SAP Business One. Handig in gebruik op desktop maar een pak minder op je telefoon. Wist je dat er in je licentie een aantal mobiele applicaties verborgen zitten om ook on-the-go de vinger aan de pols van je bedrijf te houden.
Lees meer
Business Applications Business Software

Product-kostprijsberekening, de breinbreker van de procesindustrie, opgelost

ProcessForce kan nog meer dan enkel jouw product-kostprijs berekenen. Deze add-on op maat van de procesindustrie bevat ook klachtenbeheer, ingrediëntenverklaring, kwaliteitscontrole en meer.
Lees meer